Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Octombrie 2021
Vizualizari: 290
Comentează add

Noul premier desemnat Nicolae Ciucă a început consultări politice pentru a obţine susţinerea parlamentară necesară viitorului guvern.

Noul premier desemnat Nicolae Ciucă a început consultări politice

alina-stanuta

Nicolae Ciucă. Foto: Arhivă.

Noul premier desemnat Nicolae Ciucă a început consultări politice pentru a obţine susţinerea parlamentară necesară viitorului guvern. La discuţiile de ieri, cu UDMR, care ar urma să fie partener de guvernare, a participat şi liderul liberal, Florin Cîţu. PSD nu a fost invitat, deocamdată, la negocieri, după cum transmite Alina Stănuţă.

Reporter: Alina Stănuţă - Președintele liberal, Florin Cîțu, declara că programul de guvernare PNL - UDMR va fi depus la Parlament la începutul săptămânii viitoare și anunța că vor avea loc discuții cu senatorii și deputații pentru susținerea noului executiv. 
Florin Cîţu: Luni seara, marți, venim în Parlament și cred că miercuri, comisiile și votul pe joi. Vă asigurăm că este un program de guvernare care răspunde nevoilor și urgențelor prin care trece România astăzi - sănătate, energie. Pentru susținere în Parlament, cred că da, se va discuta şi cu USR. Nu este niciun pact cu PSD.
Reporter: Uniunea Democrată Maghiară din România a dat asigurări că va continua colaborarea cu liberalii. Liderul UDMR, Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor: Am discutat, în primul rând, dacă putem continua împreună guvernarea și răspunsul a fost "da". După care am discutat de programul de guvernare, să completăm acolo unde este de completat. Echipele se vor întâlni și vom finaliza programul de guvernare în weekend. 
Reporter: Pe de altă parte, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat că deocamdată, conducerea PSD nu a fost contactată de către premierul desemnat Nicolae Ciucă pentru discuții, dar a precizat că decizia de susținere sau nu a Cabinetului Ciucă va fi luată în forurile statutare ale partidului.
Alfred Simonis: Nu a existat o discuție cu Nicolae Ciucă. Nu există o solicitare în sensul acesta. Haideți să vedem că ajungem la o solicitare a unui sprijin. Până în acest moment, nu ne-a solicitat niciun fel de sprijin.
Reporter: Deși USR a anunțat că nu intenționează să sprijine un guvern minoritar, potrivit unor surse, premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut o discuție telefonică cu liderul USR, Dacian Cioloș, pentru o eventuală întâlnire.


Etichete (ii)consultăriciucaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live