Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2015
Vizualizari: 1518
Comentează add

Nouă cetăţeni străini suspectaţi de acţiuni care au legătură cu terorismul au fost declaraţi indezirabili în acest an şi îndepărtaţi de pe teritoriul naţional, la propunerea SRI.

Nouă suspecți de terorism, îndepărtați de pe teritoriul României

radiojurnal

Foto: facebook.com/sri.oficial

Nouă cetăţeni străini suspectaţi de acţiuni care au legătură cu terorismul au fost declaraţi indezirabili în acest an şi îndepărtaţi de pe teritoriul naţional prin decizii ale Curţii de Apel Bucureşti, la propunerea Serviciului Român de Informaţii.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea a declarat pentru Agerpres că alte 246 de persoane au fost oprite la graniţă din aceleaşi motive.

Străinii respinşi la graniţă şi declaraţi indezirabili provin în special din Irak, Palestina, Maroc, Tunisia, Siria, iar majoritatea au legătură sau au derulat activităţi în sprijinul grupării radicale Statul Islamic.

Purtătorul de cuvânt al SRI a mai precizat că, pe baza datelor deţinute în prezent, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă rămâne la nivelul albastru-precaut, ţinând seama şi de contextul actual de securitate din Europa.

 

Etichete suspecți de terorismîndepărtați de pe teritoriul RomânieiSRIdecizii ale Curţii de Apel BucureştiOvidiu Marincea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live