Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iolanda Bădiliţă

20 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1662
Comentează add

Strategia pentru perioada 2014-2020, votată de Parlamentul European, pune accent pe subvenţiile directe şi pe culturile ecologice.

Noua politică agricolă, votată de Parlamentul European

iolanda-badilita

Comisarul european pe agricultură, Dacian Cioloş. Foto: Parlamentul European.

Parlamentul European a votat astăzi noua politică agricolă comună a Uniunii.

Strategia pentru perioada 2014-2020 pune accent pe subvenţiile directe şi pe culturile ecologice. 

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, vor putea accesa fonduri agricole doar cei care dovedesc că activitatea agricolă pe care o desfăşoară contribuie substanţial la veniturile generale.

Potrivit raportorilor, în momentul de faţă primesc plăţi directe pentru agricultură chiar şi aeroporturi sau baze sportive care au incluse şi agricultura în domeniile de activitate. 

"Plăţile directe vor fi rebalansate şi îndreptate către grupurile-ţintă. Prin măsurile pentru protecţia mediului, politica agricolă comună va proteja biodiversitatea, calitatea apei şi a solului, fapt care va contribui la o dezvoltare pe termen lung a agriculturii pentru conservarea securităţii alimentare", a spus comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş, făcând referire la faptul că acordul adoptat astăzi prevede că 30% din plăţile directe către statele membre vor putea fi accesate doar dacă măsurile finanţate includ şi proceduri de protecţia mediului.

Aceste măsuri care se vor aplica gradual şi vor depinde de mărimea fermei vor trebui să fie direcţionate fie către diversificarea culturilor, fie către menţinerea păşunilor permanente, fie pentru crearea unor arii concentrate ecologic.

Acordul de astăzi va avantaja tinerii fermieri.

Fermierii care au vârste de până la 41 de ani şi îşi încep activitatea în agricultură cu 25 până la 90 de hectare vor primi cu 25% mai mult plăţi directe.

În schimb, fermele mari, către care sunt direcţionate sume de peste 150.000 de euro, vor avea o reducere de 5% pentru sumele care depăşesc acest prag.


Etichete Parlamentul EuropeanDacian Cioloşcomisaragriculturăculturile ecologicefermieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live