Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUBIECTUL ZILEI Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu

30 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1560
Comentează add

Comisarul european Dacian Cioloş a spus că experţii eu recunoscut rolul economic important pe care îl joacă fermele familiale, în termeni de securitate alimentară globală.

Noua politica agricolă comună, dezbătută la Bruxelles

sorin-croitorescu

Comisarul european pe agricultură, Dacian Cioloş. Foto: Parlamentul European.

Fermele de familie trebuie sprijinite, este opinia experţilor în agricultură din toată lumea, care s-au întâlnit vineri, la Bruxelles.

Cu această ocazie s-a discutat despre măsurile care trebuie adoptate pentru a susţine acest tip de agricultură.

În lume sunt peste 500 de milioane de ferme familiale, adică 80% din total, iar ONU a declarat 2014 drept Anul internaţional al acestui tip de ferme.

Conferinţa care a reunit experţi din mai multe domenii, care să caute cele mai bune soluţii pentru sprijinirea agriculturii de familie.

Fermele de familie joacă un rol economic, în termeni de securitate alimentară, dar au şi o funcţie socială, structurând zonele rurale.

Prezent la conferinţă, comisarul european Dacian Cioloş a vorbit despre importanţa economică şi socială a agriculturii familiale.

El spune că acest rol este evidenţiat şi de noua Politică Agricolă Comună.

"Prin instrumentele pe care le-am propus prin politica noastră agricolă, avem posibilitatea să sprijinim fermele de familie care încearcă să se modernizeze şi să o facă într-o manieră durabilă, dar şi pe cele care sunt în plin proces de restructurare.

"Încercăm să le facem să menţină acest spirit familial, acolo unde agricultorii şi comunităţile locale o doresc" a precizat Dacian Cioloş.

Concluziile conferinţei de la Bruxelles vor fi sintetizate şi vor contribui la pregătirea Conferinţei Regionale a FAO, programată la Bucureşti, la începutul lunii aprilie a anului viitor.


Etichete ferme familialeagriculturăDacian CioloşBruxellesONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live