Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

14 Iunie 2013
Vizualizari: 1471
Comentează add

Proiectul noii legi a malpraxisului pune un accent mai mare pe mediere în rezolvarea reclamaţiilor pacienţilor, spune reprezentantul ministerului sănătăţii, Petru Melinte.

"Noua lege a malpraxisului" va intra în dezbatere publică

marilena-francu

Foto: Arhivă Agerpres.

Autorităţile din domeniul sanitar pregătesc o nouă lege a malpraxisului care va intra în curând în dezbatere publică.

Responsabilul din ministerul sănătăţii, Petru Melinte, a declarat pentru Radio România că proiectul pune un accent mai mare pe mediere în rezolvarea reclamaţiilor pacienţilor.

"Lucrăm la finalizarea textului, practic am propus tuturor colegilor o variantă la care aşteptăm în 2-3 zile puncte de vedere şi în următoarea perioadă vom avea un proiect care va fi pus în transparenţă decizională.

"Dreptul la a accesa instanţa este al oricărui cetăţean al României în orice fel de situaţie. Ne străduim să creăm un mecanism în care să existe şi variante alternative. Ele nu pot fi obligatorii şi nimeni nu va putea opri vreodată un cetăţean al unui stat de drept să se adreseze instanţei", a spus Petru Melinte.

Peste 4 mii de medici au fost instruiţi în ultimii ani în domeniul legislaţiei privind malpraxisul printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene.

Potrivit secretarului de stat din ministerul sănătăţii, Raed Arafat, legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve problema ca şi cel care este victima malpraxisului să primească această despăgubire. 

"Dacă se rezolvă acest lucru şi punem ca soluţionarea să fie direct cu cei de la asigurări, s-ar putea să rezolvăm foarte multe din nemulţumirile populaţiei în aceste situaţii", a spus Raed Arafat în luna aprilie a acestui an.
 
"Legea va acţiona nu numai împotriva medicului care a comis malpraxis, ci şi în favoarea pacientului, prin acordarea de despăgubiri, direct de la firma de asigurări", a mai precizat Raed Arafat.

Etichete ministerul sănătăţiiPetru MelinteRadio RomâniamalpraxisRaed Arafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live