Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

6 Aprilie 2013
Vizualizari: 1750
Comentează add

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că noua lege va acţiona în favoarea pacientului, prin acordarea de despăgubiri, direct de la firma de asigurări.

Noua Lege a malpraxisului, "aproape gata"

stelian-radu-cacuci-oradea

Raed Arafat. Foto: Arhivă

Noua Lege a malpraxisului este aproape gata, a precizat astăzi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Prezent la Oradea, el a spus că deocamdată se discută cu organismul de reglemetare în asigurări, Comisia de supraveghere a asigurărilor.  
 
"Legea malpraxisului este în lucru. 
 
"Este o comisie numită de ministru, o coordonez personal şi include mai mulţi oameni, inclusiv din Colegiliul Medicilor. 
 
"Legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve problema ca şi cel care este victima malpraxisului să primească această despăgubire. 
 
"Dacă se rezolvă acest lucru şi punem ca soluţionarea să fie direct cu cei de la asigurări, s-ar putea să rezolvăm foarte multe din nemulţumirile populaţiei în aceste situaţii", a precizat Raed Arafat.  
 
Legea malpraxisului urmează să intre în dezbatere publică peste două sau trei săptămâni. 
 
Aceasta va acţiona nu numai împotriva medicului care a comis malpraxis, ci şi în favoarea pacientului, prin acordarea de despăgubiri, direct de la firma de asigurări, a mai precizat Raed Arafat.

Etichete malpraxisRaed Arafatmedicipacienţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live