Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

18 Martie 2015
Vizualizari: 883
Comentează add

La începutul şedinţei de astăzi, premierul Victor Ponta şi-a exprimat nemulţumirea că o parte dintre ministerele care urmau să dea un aviz formal nu au făcut încă acest lucru.

Noua formă a Codului Fiscal, dezbătută de Guvern

angela-matei

Sedință da guvern. Foto: gov.ro.

Guvernul discută, la această oră, noua formă a Codului Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală.

Documentele ar urma să intre în vigoare din ianuarie, anul viitor.

După ce timp de o lună s-au aflat în dezbatere publică, proiectul noului Cod Fiscal şi cel de Procedură Fiscală au revenit pe masa guvernului, în forma rezultată în urma acestor consultări.

La începutul şedinţei de astăzi, premierul Victor Ponta şi-a exprimat nemulţumirea că o parte dintre ministerele care urmau să dea un aviz formal nu au făcut încă acest lucru.

Au termen până mâine, la ora 11.00, când primul ministru a convovat o şedinţă specială pe tema celor două coduri.

În acest timp, miniştrii care mai au de făcut o observaţie se vor întâlni în această seară la Ministerul Finanţelor, iar dacă nu ajung la un punct de vedere comun divergenţele vor fi analizate tot în şedinţa de mâine.

Scăderea TVA la 20% începând de anul viitor şi la 18% din 2019, eliminarea impozitului pe contrucţii speciale, păstrarea cotei unice de impozitare şi scăderea acesteia la 14 procente din 2019 sunt câteva dintre modificările incluse în noile coduri.

Premierul Victor Ponta a precizat şi la începutul şedinţei de astăzi că nu se majorează taxele locale şi că noul Cod Fiscal va lăsa la latitudinea autorităţilor locale să decidă asupra scăderii sau majorării taxelor.

Premierul Victor Ponta a mai precizat că doreşte ca cele două coduri să fie aprobate în cel mai scurt timp de către guvern, pentru a fi trimise apoi parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Iniţial, şeful executivului spunea că acest lucru va fi făcut săptămâna viitoare.

Rămâne de văzut dacă până mâine se rezolvă toate problemele, sunt incluse toate observaţiile şi este posibil să asistăm mâine la adoptarea celor două coduri. Nu există un anunţ clar, însă, dacă se vor rezolva toate observaţiile şi divergenţele care încă persistă, probabil vom asista mâine la această adoptare.


Etichete guvernCod FiscalproceduradocumenteVictor PontascadereTVAtaxe localeministrifinante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live