Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Septembrie 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

În județul Cluj, un nou focar a fost descoperit la un centru pentru vârstnici.

Nou record al infectărilor în judeţul #Cluj #coronavirus

radiojurnal

Pandemia de coronavirus în România a înregistrat un nou record ieri, cu peste 1.700 de cazuri noi raportate în 24 de ore. Este o creștere luată în calcul de autorități odată cu începerea noului an școlar și cu relaxarea din perioada concediilor. Cu toate acestea, apelurile la responsabilitate și respectarea măsurilor de protecție nu au lipsit nici ieri atât din partea președintelui Iohannis cât și a premierului Ludovic Orban. București, Cluj și Suceava dețin un nedorit record al infectărilor, în timp ce numărul pacienților de la terapie intensivă este la fel de îngrijorător - 471, în acest moment. 

În județul Cluj, un nou focar a fost descoperit la un centru pentru vârstnici. De asemenea, a fost înregistrat primul caz de coronavirus într-o școală. 

Reporter: Claudiu Pădurean - Rata noilor îmbolnăviri cu coronavirus înregistrate în județul Cluj, într-un interval de 24 de ore, a crescut la aproape 100 de cazuri. Autoritățile au descoperit și primul caz de coronavirus într-o școală. Clasa în care învăța elevul testat pozitiv a fost închisă pentru dezinfectare iar elevii vor învăța online în următoarele zile, spune prefectul Mircea Abrudean.

Mircea Abrudean: În momentul de față există un singur caz pozitiv, la un liceu din Cluj-Napoca, unde clasa a fost suspendată deja. E vorba de liceul "Avram Iancu". E vorba de părinți pozitivi și, evident, la testare a ieșit și copilul pozitiv. 

Reporter: Numărul de noi infectări a fost atât de mare din cauza unor noi focare de coronavirus confirmate la centrele de vârstnici. Este vorba de Casa Hermina din localitatea Dezmir, comuna Apahida, unde din 54 de persoane testate 48 au fost diagnosticate pozitiv. Sunt atât rezidenți, cu vârste cuprinse între 68 și 92 de ani, cât și personal angajat. Activitatea centrului a fost suspendată pentru dezinfecție iar persoanele infectate au fost internate în spitalele din Cluj-Napoca.

Un alr caz a fost descoperit la un centru pentru vârstnici din Gilău. În urma testării rezidenților și angajaților au fost descoperite 45 de persoane infectate. Dintre acestea 37 sunt rezidenți cu vârste cuprinse între 65 și 91 de ani. Celelalte opt persoane testate pozitiv sunt angajați ai centrului.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, centrul din Gilău are același proprietar cu centrul din Dezmir, și din această cauză ofițerii Inspectoratului Județean de poliție au deschis un dosar penal împotriva proprietarului celor două instituții, acuzat de zădărnicia combaterii bolilor. 


Etichete (ii)coronavirusclujfocar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live