Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

14 Noiembrie 2019
Vizualizari: 341
Comentează add

Șapte dintre cei 11 membri ai Guvernului, inclusiv premierul Ion Chicu, sunt foști consilieri ai președintelui Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor.

Nou guvern în Republica Moldova

natalia-zaharescu-radio-chisinau

   Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Foto: Arhivă

Republica Moldova are un nou guvern, la doar două zile după demiterea, prin moţiune de cenzură, a cabinetului condus de Maia Sandu, de orientare pro-europeană. Noul premier este Ion Chicu, un fost consilier al preşedintelui Igor Dodon.

De altfel, şase din cei 11 membri ai Guvernului i-au fost consilieri lui Igor Dodon, cunoscut pentru orientarea sa pro-rusă. 

Noul premier de la Chișinău, Ion Chicu, le-a spus deputaților că prioritățile mandatului său vor fi reformarea justiției, combaterea criminalității și promovarea unei politici externe echilibrate. El a criticat dur activitatea Guvernului Sandu și a precizat că programul cabinetului său vizează doar perioada de până la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Deputații Blocului ACUM, foști parteneri de guvernare cu socialiștii, au criticat componența noului cabinet de miniștri, afirmând că ar fi fost negociat de Igor Dodon cu fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Acuzații similare a făcut și Maia Sandu, care a convocat ultima ședință a guvernului său în timp ce noul Executiv era votat în Parlament. După depunerea jurământului de către noii miniștri, președintele Igor Dodon a declarat că Guvernul Chicu nu este susținut de o majoritate parlamentară, ci de o platformă social-economică, formată din mai mulți deputați, astfel încât mandatul său trebuie să se axeze pe ceea ce el a numit soluționarea problemelor cetățenilor.

Șapte dintre cei 11 membri ai Guvernului, inclusiv premierul Ion Chicu, sunt foști consilieri ai președintelui Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor.


Etichete Maia SanduChișinăuRepublica MoldovaIon Chicu,Igor DodonVlad Plahotniuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live