Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

20 August 2018
Vizualizari: 551
Comentează add

Un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat într-o exploataţie comercială din judeţul Tulcea, astfel că numărul fermelor afectate de virus a ajuns la trei în județ.

Nou focar de pestă porcină africană, identificat într-o fermă din Tulcea

irinel-calin-tulcea

Fermă de porci. Foto: Agerpres.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat într-o exploataţie comercială din judeţul Tulcea, astfel că numărul fermelor afectate de virus a ajuns la trei în acest judeţ.

Peste 500 de focare ale virusului sunt active şi în gospodăriile populaţiei din judeţul Tulcea, 3000 de porci fiind sacrificaţi până acum.

Din cele patru ferme de creştere a porcilor din judeţul Tulcea în trei dintre ele a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcină africane, la ultima dintre ele chiar în cursul acestei zile.

Informaţia a fost confirmată astăzi de către directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Tulcea, Mitică Tuchilă.

Mitică Tuchilă: În ferma din Văcăreni am avut o suspiciune. Au fost trimise probele la IDSA, IDSA a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane în această fermă, o fermă cu capacitatea de aproximativ 1800 de capete. Conforma manualului operaţional se precedează, începând de mâine, la neutralizarea întregului efectiv de porci.

În prima parte a zilei de mâine, la sediul Prefecturii a fost convocată şedinţa Centrului local de combatere a bolilor care va hotărî aproape sigur uciderea preventivă a întregului efectiv de porcine de la Complexul din Văcăreni.

În judeţul Tulcea a mai rămas doar o singură fermă de creştere a porcilor în care nu a pătrust încă virusul pestei porcine africane şi anume la Garvăn./pvelisar

 

Etichete porcifocarpestă porcină africanăfermăTulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live