Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

18 Septembrie 2017
Vizualizari: 1020
Comentează add

La câteva zile după atacul asupra unei patrule româneşti, în provincia Kandahar a avut loc astăzi un nou atentat terorist. Şase civili ucişi de explozia unei bombe artizanale.

Nou atac cu bombă în Kandahar, Afganistan

radu-dobritoiu

Cel puţin şase civili au murit, în provincia Kandahar, din sudul Afganistanului, după ce maşina în care se aflau a detonat o bombă amplasată la marginea unei străzi, au comunicat, luni, oficiali afgani.

"A fost o bombă amplasată recent de talibani, pentru a ţinti forţe afgane, însă o maşină cu civili a trecut peste ea", a declarat Fazel Bari Baryalai, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Kandahar, adăugând: "Toţi cei ucişi, aflaţi în acea maşină, erau tineri din zonă".

Potrivit Reuters, citată de RADOR, incidentul evidenţiază ameninţarea pe care o reprezintă dispozitivele explozibile improvizate, precum bombele amplasate la marginea străzii, la adresa vieţii civililor din Afganistan. Potrivit ONU, în prima jumătate a anului 2017, 252 de civili au fost ucişi şi 295 au fost răniţi, de dispozitive care explodează când sunt lovite de un vehicul.


Etichete atac terorist Kandaharatac patrule Kandaharincident Afganistanatac cu dispozitiv improvozatDobritoiu Radu-Costin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live