Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

3 Aprilie 2020
Vizualizari: 539
Comentează add

Guvernul a adoptat mai multe decizii privind situația de criză declanșată odată cu pandemia de coronavirus.

Normele de aplicare a Ordonanței privind amânarea ratelor, adoptate

costin-grigore

Românii și firmele aflate în dificultate pot să ceară amânarea ratelor. Guvernul a adoptat normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de Urgență emisă în acest scop.

La ședința care s-a încheiat târziu în noapte, a fost aprobată și o ordonanță de urgență care vine în ajutorul companiilor afectate de criza economică adusă de coronavirus. 

Actul normativ prevede două scheme de ajutor pentru IMM-uri, privind asigurarea capitalului de lucru sau a celui pentru investiții. Guvernul pune la dispoziție 15 miliarde de lei.

Au fost adoptate și normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de Urgență care suspendă plata ratelor, dar în comunicatul sosit în timpul nopții nu sunt oferte detalii despre conținutul hotărârii de guvern.

Tot la această ședință a fost suplimentat din nou bugetul Ministerului Sănătății și s-a adoptat o ordonanță de urgență privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar.

S-a modificat și legea privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Astfel, părintele care stă acasă cu copii mai mici de 12 ani va beneficia de ajutorul de 75% din salariu și pe durata vacanței de Paști.


Etichete (ii)crizaguvernnormecredite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live