Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

5 Ianuarie 2021
Vizualizari: 524
Comentează add

Memorialul Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” anunță, în baza deciziei juriului, nominalizările la Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM.

Nominalizările pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”

gina-poenaru-botosani

Foto arhivă

Memorialul Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” anunță, în baza deciziei juriului, nominalizările pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, ediția 2021.

Pentru ediția din anul acesta au fost trimise, pe adresa Memorialului Ipotești, 15 volume de poezie ale autorilor care au debutat în 2020.

Juriul, format din dr. Alexandru Cistelecan (Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș), dr. Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), dr. Mihai Iovănel (Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” din București), dr. Alex Goldiș (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), dr. Andrei Terian-Dan (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), a nominalizat cinci autori (ordinea este alfabetică): Lucian Brad, cu volumul Un om mai important decât oamenii; Dumitru Fanfarov, cu volumul Stepă și transă, Mircea Andrei Florea cu Larvae, Antonia Mihăilescu cu Note din secolul Kitsch și Otay Deniz cu Fotocrom Paradis.

Volumele vor fi prezentate pe data de 15 ianuarie 2021, în cadrul mesei rotunde Poezia în 2020 (organizată on-line)și tot atunci va fi desemnat și laureatul ediției a XXIII-a a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM. 


Etichete (ii)NominalizăriPremiul Naţional de PoezieMihai Eminescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live