Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2022
Vizualizari: 387
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că măsurile ce se vor aplica de la 1 aprilie, când expiră actualele scheme de sprijin, vor viza o perioadă de timp mai îndelungată.

Noile scheme de sprijin ptr compensare la energie şi gaze discutate mâine

radiojurnal

    Foto: Arhivă.

Pachetul cu noile scheme de sprijin pentru compensarea scumpirilor la energie şi gaze naturale agreat în principiu de partenerii din coaliţia de guvernare urmează să fie discutat mâine, în cadrul Comitetului interministerial, în care vor fi reprezentate şi companiile furnizoare, precum şi confederaţiile sindicale şi patronale.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că măsurile ce se vor aplica de la 1 aprilie, când expiră actualele scheme de sprijin, vor consta într-un set de mecanisme care să asigure protejarea populaţiei şi a economiei pe o perioadă mai lungă de timp.

Conform unor surse de la Palatul Victoria, citate de reporterul nostru Andrei Şerban, printre soluţiile identificate s-ar regăsi creşterea plafonului de consum de la 30 la 50 kilowaţi oră pe lună pentru compensare sau plafonarea la 5% a profitului pe întregul lanţ de producţie a energiei.


Etichete noi scheme de sprijincompensare scumpirienergie şi gaze naturalenicolae ciucăcomitetul interministerial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live