Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

7 Octombrie 2021
Vizualizari: 882
Comentează add

Pentru nerespectarea noilor reguli, Codul Rutier prevede acum sancţiuni, care pornesc de la 580 de lei.

Noile reguli pentru trotinetele electrice, publicate în Monitorul Oficial

alex-lancuzov

FOTO: pixabay.com

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 octombrie) - Realizator: Nicoleta Turcu - Noile reguli pentru trotinetele electrice au fost publicate în Monitorul Oficial.

Cei care conduc astfel de vehicule trebuie să aibă peste 14 ani şi de asemenea este interzis ca trotinetele electrice să mai circule pe trotuare, printre pietoni. Sancţiunile pornesc de la aproape 600 de lei.

Aceste reglementări mai clare vin după ce numărul de accidente provocate de conducătorii de trotinete a tot crescut în ultima perioadă.

Utilizatorii trotinetelor electrice trebuie să respecte reguli de circulaţie, care se aplică deja bicicliştilor.

Pe măsură ce numărul accidentelor provocate de conducătorii trotinetelor a crescut, Poliţia şi MAI au reuşit până la urmă să completeze Codul Rutier pentru a îmbunătăţi siguranţa în trafic, după ce şoferii, dar şi pietonii au reclamat că cei de pe trotinete fac slalom printre maşini sau printre oamenii de pe trotuar, pe care îi mai şi lovesc.

Subcomisarul Robert Bistriceanu, ofiţer specialist al Direcţiei Rutiere, a explicat noile reguli:


Robert Bistriceanu: Obligativitatea de a circula numai pe pistă, fiind interzisă circulaţia acestora pe trotuar. Atunci când această pistă nu există pe partea carosabilă, trotinetele pot circula pe drumurile publice, unde este instituit un regim legal de viteză de maximum 50 km/oră. Trotinetele electrice trebuie conduse numai pe un singur rând, atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate.


Reporter: Până acum, în ceea ce priveşte CI sau buletinul, nu era. De ce a fost nevoie, implicit de a avea cel puţin 14 ani?


Robert Bistriceanu: Este necesară această obligaţie de a deţine actul de identitate, întrucât conducătorii de trotinete trebuie să îndeplinească nişte norme de conduită, iar corelativ vor avea de suportat anumite sancţiuni contravenţionale, fiind astfel necesar să se stabilească identitatea acestora, în timp ce sunt pe drumul public.


Reporter: De asemenea, este interzis ca pe o trotinetă să urce două persoane, aşa cum, din păcate, vedem şi pe trotuar, şi pe carosabil.

Pentru nerespectarea noilor reguli, Codul Rutier prevede acum sancţiuni, care pornesc de la 580 de lei.

(RS)


Etichete exclusiv radiotrotinete electricelegislatieamenzimonitorul oficialromaniasanctiunitrotuar(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live