Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 560
Comentează add

Proiectul ordonanței de urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la utilități, pus în dezbatere publică.

Noile plafoane la consumul casnic de curent și gaze

Foto: Alex Lancuzov.

Proiectul ordonanței de urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la utilități, ce vor fi aplicate de la 1 februarie, a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Energiei. Detalii în relatarea Petruței Dinu.

Reporter: Petruţa Dinu - De la 1 februarie, plafonul la energia electrică pentru consumatorii casnici va fi de 0,8 lei pe kilowatt-oră și de 0,31 lei pe kilowat-oră la gaze naturale. Cât privește compensarea sau reducerea din factură la energie, ea va fi de 0,29 lei pe kilowatt-oră, dacă va încadrați la un consum de 500 kW pe lună. Totodată, veți putea beneficia de o reducere de cel mult 40% din prețul gazelor naturale dacă vă încadrați într-un consum mediu de 300 metri cubi pe lună. Limita de consum pentru întreg sezonul rece este de 1.500 metri cubi față de 1.000, cât era până acum. În perioada 1 februarie - 31 martie vor beneficia de sprijin, potrivit ordonanței puse în dezbatere, și consumatorii noncasnici, adică IMM-urile, pentru care plafonul la energie va fi de un leu kW/h, iar la gaze naturale de 0,37 lei pe kilowatt-oră. Ordonanța de urgență privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece urmează să fie adoptată de Guvern într-o ședință viitoare.


Etichete (ii)plafoncurentgaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live