Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

6 August 2019
Vizualizari: 398
Comentează add

Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la ţigări se numără printre măsurile care ar urma să fie adoptate în curând de Guvern.

Noile măsuri fiscale din proiectul de ordonanţă al Ministerului Finanţelor

andrei-serban

Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la ţigări se numără printre măsurile care ar urma să fie adoptate în curând de Guvern.

Proiectul de ordonanţă în acest sens a fost publicat, de asemenea, pe site-ul de internet al Ministerului de Finanţe. Documentul conţine şi alte decizii, legate de acordarea tichetelor cadou sau angajare în sectorul bugetar.


Reporter: Andrei Şerban - Actul normativ propune includerea în baza de calcul pentru contribuțiile sociale obligatorii a tichetelor cadou acordate, potrivit legii, persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor.

Se menţine în regimul de exceptare de la plata contribuțiilor sociale numai pentru tichetele cadou acordate cu ocazia Paștelui, a zilei de 1 iunie, a Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și celor ferite cu ocazia zilei de 8 Martie, în limita plafonului de 150 de lei pe eveniment de persoană.

Acciza la ţigarete se majorează și ea pentru a fi evitată declanșarea acțiunii de infringement împotriva țării noastre.

În felul acesta legislația internă este pusă în concordanță cu cea europeană.

Pentru băuturile răcoritoare care conțin zahăr se introduce o taxă. Intenția Guvernului care, de altfel se regăsește și la nivel european, este aceea de a combate epidemia de obezitate care reprezintă în prezent unul din principalii factori responsabili de morbiditate la nivel mondial.

Actul normativ mai propune și diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat.

După data intrării în vigoare a acestui act normativ ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului unul la trei posturi ocupate, devenite vacante, un post ocupat.

Proiectul acestui act normativ se află pe site-ul Ministerului de Finanțe pentru dezbatere publică și se dorește ca el să fie trecut pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din această săptămână.


Etichete masuri fiscaleministerul finantelorbugetguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live