Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 August 2021
Vizualizari: 305
Comentează add

Programul-pilot prin care se testează eliberarea şi funcţionalitatea cărţilor de identitate electronice se bucură de un interes foarte mare.

Noile cărţi de identitate electronice

radiojurnal

FOTO: MAI.

Programul-pilot prin care se testează eliberarea şi funcţionalitatea cărţilor de identitate electronice se bucură de un interes foarte mare din partea primilor cetăţeni care au acces la noul document, cei din Cluj Napoca.

Programările pentru obţinerea acestor carduri în următoarea lună au fost epuizate încă din prima zi, ieri, când s-au lansat; aproape 450 de persoane au solicitat acest tip de carte de identitate, care va putea fi folosit şi ca document de călătorie, dar şi în locul cardului de sănătate.

În noile carduri sunt stocate, pe lângă datele cuprinse într-o carte obişnuită de identitate, şi date biometrice şi date de pe cardul de sănătate al posesorului.

În România, noile cărţi de identitate se vor emite în paralel cu cele clasice, care sunt în circulaţie.

Autorităţile îşi propun ca documentul să fie disponibil la nivel naţional până la sfârşitul anului viitor.

Chestorul de Poliţie Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a oferit detalii, astăzi, în Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi.


Cătălin Giulescu: Preschimbarea cărții de identitate nu este obligatorie. În continuare, începând chiar de astăzi, la nivel național se vor emite în paralel și cărțile de identitate în formatul actual, dar vor avea termen de valabilitate până maxim 3 august 2031.

Astfel, la momentul respectiv, natural, pe parcursul expirării acestora să se treacă la cartea electronică de identitate.


Etichete carte de identitateCI(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live