Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Mesaje electorale Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

22 Octombrie 2020
Vizualizari: 222
Comentează add

Premierul Jean Castex a anunţat cu puţin timp în urmă noile măsuri luate de autorităţi pentru oprirea răspândirii noului coronavirus.

Noi restricţii de circulaţie în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franţa se extind restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Premierul Jean Castex a anunţat cu puţin timp în urmă noile măsuri luate de autorităţi pentru oprirea răspândirii noului coronavirus.

Măsurile de limitare a circulaţiei populaţiei pe timpul nopţii, între orele 21:00 şi 6:00, se extind la încă 38 de departamente, pe lângă cele unde restricţia a fost impusă la sfârşitul săptămânii trecute.

În total sunt vizate 54 de departamente din 96, unde trăiesc 46 de milioane de francezi. Astfel, la ora 21:00 nimeni nu mai este pe stradă, toate magazinele, restaurantele şi alte spaţii care primesc public sunt închise, derogări fiind acceptate doar pentru aceia care merg sau se întorc de la serviciu sau se află într-o situaţie excepţională, ce trebuie dovedită. 

Jean Castex: În Franţa, ca peste tot în Europa, valul al doilea a sosit. În ultimele zile situaţia sanitară din ţara noastră a continuat să se degradeze, circulaţia virusului atinge un nivel foarte ridicat. Două elemente suplimentare merită subliniate: sunt afectate toate categoriile de vârstă şi mai ales cei de peste 65 de ani, în cazul cărora numărul cazurilor grave s-a triplat în 6 săptămâni. Guvernul este îngrijorat de asemenea de creşterea presiunii pe spitale. După ce acum două săptămâni regiunea pariziană era prima care declara aşa-numitul plan alb în spitale, care le permite medicilor să amâne unele operaţii şi tratamente pentru pacienţii cu alte boli, şi alte oraşe au decis să aplice aceeaşi strategie.


Etichete (ii)frantarestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live