Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2016
Vizualizari: 1297
Comentează add

Ministrul educaţiei a anunţat că a fost finalizat noul mecanism de acordare şi retragerea titlurilor de doctor.

Noi reguli de acordare şi retragere a titlurilor de doctor

radiojurnal

Ministrul educației, Adrian Curaj. Foto: gov.ro.

Ministrul educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat astăzi că a fost finalizat noul mecanism de acordare şi retragerea titlurilor de doctor, care va elimina, în opinia sa, dublul standard care a existat până acum între doctorii oameni politici şi ceilalţi deţinători sau aspiranţi la acest titlu.

El a mai spus că a fost pus în dezbatere publică şi Codul studiilor universitare de doctorat, care ar urma să creeze condiţiile pentru consolidarea autonomiei universităţilor şi pentru recredibilizarea şcolilor doctorale:

Adrian Curaj: "De acum înainte, acordarea şi retragerea va fi în atribuţia şi responsabilitatea instituţiei organizatoare de studii universitare de doctorat. Adică a universităţilor şi Academiei Române. Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare este instanţă de apel la deciziile instituţiei organizatoare de studii universitare de doctorat, verifică procedura şi se asigură de calitatea procesului de acordare a titlului, poate solicita instituţiei organizatoare de studii universitare de doctorat reanalizarea deciziei. Nepunerea în aplicare a deciziilor CNATDCU de către instituţia organizatoare de studii universitare de doctorat atrage suspendarea şolii doctorale".

Titlurile acordate în trecut prin ordin de ministru vor fi retrase tot de ministru.

Schimbarea mecanismului de acordare a titlurilor şi de verificare a plagiatelor a început cu o aproape o lună în urmă, prin modificarea legii privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică.

Următoarea etapă este un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică Legea educaţiei, pus în dezbatere săptămâna trecută.

Schimbările au loc după ce mai mulţi politicieni au fost acuzaţi că au plagiat atunci când şi-au făcut lucrările de doctorat.


Etichete ministrul educatieinoumecanism de acordare siretragere a titlurilor de doctoradrian curajdoctorat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live