Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iulie 2019
Vizualizari: 1810
Comentează add

Zeci de oameni au ieşit în stradă, în marile oraşe ale ţării, nemulţumiţi de modul în care au intervenit autorităţile în cazul fetelor ucise.

Noi proteste declanșate de cazul din Caracal

radiojurnal

Mai multe persoane manifesteaza in fata sediului Ministerului Afacerilor Interne, in cadrul actiunii feministe 'Cade una, cadem toate!', in semn de protest fata de tragedia de la Caracal. Foto: Agerpres.

Zeci de oameni au ieşit în stradă, în această seară, în marile oraşe ale ţării, nemulţumiţi de modul în care au intervenit autorităţile în cazul fetelor ucise în Caracal.

Brăilenii s-au mobilizat pe Facebook, iar la Alba Iulia peste 20 de persoane, în majoritate tinere de vârsta celor doua fete ucise, au participat la un protest tăcut.

Circa 100 de oameni s-au adunat în centrul Sibiului pentru a protesta faţă de modul în care au intervenit autorităţile la Caracal. Şi la Satu Mare câteva persoane au aprins lumânări lângă mesajul "Alo, 112! Sunt Alexandra şi vreau să trăiesc".

În Capitală, zeci de persoane, printre care şi numeroase femei îmbrăcate în haine negre, participă la o acţiune de protest organizată în faţa Ministerului de Interne.

Acţiunea feministă "Cade una, cădem toate!"a fost iniţiată, pe reţelele de socializare în semn de protest faţă de tragedia de la Caracal. Oamenii spun că nu se simt în siguranta în Romania. La protest a fost şi reporterul nostru, Alex Buzică.


-: Am ieşit în solidaritate cu toate femeile care sunt abuzate în fiecare zi când ies pe stradă. Am ieşit în solidaritate cu toate femeile care nu sunt crezute. Am ieşit în solidaritate cu Alexandra şi cu Luiza şi cu toate victimele care sunt în România, în urma acestor violuri. Am ieşit în solidaritate cu toate femeile care au nevoie de un glas.


Reporter: De ce aţi venit la protest?


-: Vrem dreptate, vrem să se reglementeze tot ce s-a întâmplat. Vrem să ni se acorde drepturile pe care fiecare cetăţean, femeie în primul rând, ar trebui să le aibă şi vrem ca acest sistem să facă ceva.


-: Să facă, da. De aia i-am votat!


Etichete protestecrimacaracalpolitiefete ucise

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live