Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 172
Comentează add

Persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus au obligația să anunțe medicul de familie, care trebuie să îi monitorizeze și să transmită datele la Direcția de Sănătate Publică.

Noi prevederi privind pacienții cu Covid-19

adriana-turea

 

Persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus au obligația să anunțe medicul de familie, care trebuie să îi monitorizeze și să transmită datele la Direcția de Sănătate Publică. Sunt câteva prevederi dintr-un ordin al ministrului sănătății, care modifică o serie de măsuri privind infectarea cu SARS-CoV 2. Adriana Turea are detalii.
 
Reporter: Pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare care nu necesită internare se pot izola la domiciliu sau la locația declarată. Pacienții simptomatici cu factori de risc, la recomandarea medicului de familie sau la solicitarea lor și cu acordul acestora, vor fi transportați prin intermediul serviciilor de ambulanță la spitalele care îngrijesc pacienți COVID. În aceste unități medicale vor fi evaluați clinic, prin teste de laborator, și, dacă se consideră necesar, li se va face o examinare radiologică pulmonară sau examen computer tomografic.
 
Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe vor fi internați cu acordul lor în spitalele de fază I sau II, care au în structură secții de terapie intensivă, sau în spitale suport, în cazul în care spitalele de fază I sau II nu au secții de terapie intensivă, perioada de internare fiind stabilită de medicul curant.
 
Pacienții care prezintă sechele post-COVID-19 după externare vor fi monitorizați în continuare atât de medicul de familie, cât și în servicii de specialitate, cu controale regulate ale funcțiilor pulmonare, cardiace, computer tomografie, test de mers și alte investigații considerate necesare de medicul curant.
 
După 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19, la reintrarea în colectivitate nu este necesar avizul epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru SARS-CoV-2.
 
(RS)

Etichete covid-19pacientiprevederi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live