Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Octombrie 2015
Vizualizari: 949
Comentează add

Brokerii de medicamente trebuie să fie înregistraţi, să deţină un sistem de management al calităţii şi să respecte prevederile legislaţiei în vigoare privind activitatea prestată.

Noi prevederi ale legislaţiei privind distribuţia medicamentelor

radiojurnal

Foto: wikispaces.com.

Legislaţia românească referitoare la distribuţia medicamentelor de uz uman conţinea încă din 2008 multe dintre prevederile Ghidului european de bună practică în acest domeniu, care ar fi trebuit implementat în 2013.

Gabriela Ruja, inspector în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a explicat, în cadrul unei dezbateri, că noul ghid intrat a în vigoare în ţara noastră în luna iulie.

"A fost mult mai uşoară tranziţia pentru distribuitorii din România, pentru că toate aceste prevederi au existat deja în ghidul nostru. Am fost avansaţi la momentul 2008 şi atunci a fost efortul cel mai mare de aliniere la legislaţie pentru distribuitorii din România. Vechiul ghid se aplica fabricanţilor, distribuitorilor en gros, distribuitorilor paraleli şi exportatorilor. Deosebirea în noul ghid este că se aplică în plus şi celor care fac activităţi de brokeraj", a spus Gabriela Ruja.

Potrivit noilor prevederi, brokerii de medicamente trebuie să fie înregistraţi la autoritatea competentă, respectiv Agenţia Naţională a Medicamentului, să deţină un sistem de management al calităţii şi să respecte prevederile legislaţiei în vigoare privind activitatea prestată. 


Etichete distribuţia de medicamentelegislaţieghidAgenţia Naţională a Medicamentuluiinspector ANM Gabriela Rujabrokeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live