Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

16 August 2018
Vizualizari: 626
Comentează add

Continuă să vină la Parchetul Militar Bucureşti persoane care au avut de suferit la protestul din 10 august.

Noi plângeri la Parchetul General împotriva jandarmilor

diana-surdu

Proteste diaspora, 10 august 2018. Foto: Agerpres

La Parchetul Militar Bucureşti au venit şi azi persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august în Piaţa Victoriei din capitală.

Reporterul Diana Surdu este acum în legătură directă cu noi. Bună ziua, Diana! Ce persoane au mai venit azi să stea de vorbă cu procurorii?


Reporter: Bună ziua! Astăzi s-au prezentat la Parchet două persoane care au suferit din cauza gazelor din Piaţa Victoriei, dar şî taximetristul care transporta patru turişti israelieni, o femeie şi trei bărbaţi, de la un hotel la un club în capitală.

Bărbatul de 30 de ani cu mâna ruptă în urma altercaţiilor a explicat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1, a oprit maşina în zona Bulevardelor Ion Mihalache-Banu Manta pentru că zeci de jandarmi alergau şi nu putea trece de aceştia.

Şoferul a spus că forţele de ordine i-au bătut atât în maşină, cât şi în afara acesteia, în timp ce erau încătuşaţi, fără a le da nicio explicaţie.

El a spus că şi-a protejat faţa cu mâna şi atunci a fost lovit cu bastonul, iar acum are mâna în ghips timp de 40 de zile.

Taximestristul a declarat că va da în judecată Jandarmeria Română şi va cere daune.

Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, declara ieri, referindu-se la intervenţia jandarmilor din seara de vineri, că sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justificau atâta vreme cât existau multiple modalităţi de estompare.

Procurorul a anunţat că Parchetul a primit de la Jandarmeria Română o mare parte din documentele cerute, respectiv planul de acţiune, planul de intervenţie şi jurnalul acţiunilor operative.


Etichete proteste 10 augustplangeriparchetul generaljandarmerieviolente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live