Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 499
Comentează add

Noi măsuri suplimentare în Franţa, aflată în plin val cinci al epidemiei de COVID

Noi măsuri suplimentare în Franţa

florin-lepadatu

 Paris. Foto: Daniela Coman

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Preşedintele Franţei a convocat pentru luni o reuniune excepţională a Consiliului de Apărare Sanitară pentru eventuale măsuri complementare, în contextul recrudescenţei epidemiei şi al apariţiei noii variante Omicron.

Daniela Coman transmite de la Paris: ”Mai multe zile la rând au fost raportate în jur de 50 de mii de teste pozitive zilnic, Franţa aflându-se în plin val cinci epidemic, potrivit autorităţilor sanitare. A început să crească şi îngrijorarea în spitale. 11 mii de pacienţi COVID sunt internaţi, dintre care 2 mii la ATI, valuri care aproape s-au dublat într-o lună, iar, după ce de vreo 3 luni foarte puţini bolnavi infectaţi decedau, şi numărul acestora a început să crească, în mare majoritate fiind nevaccinaţi. Responsabile sunt tulpina Delta şi vremea rece. Cât priveşte noua variantă Omicron, recent depistată, în Franţa au fost confirmate 16 cazuri, fără ca vreunul dintre ele să prezinte o formă gravă a bolii. Consiliul de Apărare Sanitară din această dimineaţă va analiza situaţia şi va decide eventual noi măsuri - după cum declara preşedintele Emmanuel Macron.


Emmanuel Macron: ”Ne vom uita pe evoluţia situaţiei. O vom face ca de fiecare dată cu pragmatism. Este nevoie de o evaluare şi de luat măsuri în consecinţă. Consider că acum 10 zile am luat decizii bune, iar strategia aplicată ne permite să rezistăm şi acestui val cinci. Trebuie să continuăm să ne vaccinăm, să respectăm gesturile-barieră, să fim disciplinaţi şi să continuăm să ne organizăm.”

Guvernul va pune la punct un dispozitiv întărit pentru a derula o campanie rapidă de vaccinare cu doza booster până la 15 ianuarie, când certificatul verde îşi va pierde valabilitate pentru toţi care nu au făcut a treia sau a doua injecţie, în funcţie de vaccinul pe care l-au primit iniţial. Peste 10 milioane de francezi au făcut deja doza booster din cele 52 de milioane vaccinate complet.”


Etichete franta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live