Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

1 Octombrie 2021
Vizualizari: 4202
Comentează add

TEXT INTEGRAL: Propunerile CNSU ar urma să fie aprobate astăzi de Guvern.

Noi măsuri luate de CNSU (text integral) #Covid

radio-romania-actualitati

     Foto: Arhiva/ MApN.

Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență a decis joi seară că este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise atunci când rata de infectare la 14 zile depășește 6 la mia de locuitori.

Indiferent de rata de incidență cumulată, Ministerul Sănătății și cel al Educației pot permite participarea cu prezența fizică la cursuri a tuturor copiilor. Propunerile CNSU ar urma să fie aprobate astăzi de Guvern.

Premierul Florin Cîțu a precizat la postul public de televiziune.

Florin Cîţu: Sunt două modificări: cea referitoare la școli, și am spus acolo că rămân cu prezenţa fizică şi vor fi acele teste noninvazive care se vor face şi decizia va fi de la Ministerul Sănătății și Ministerul Educației dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână, și, celalată decizie, peste șase la mie păstrăm activitățile așa cum sunt, activităţile economice și pentru HorReCa şi săli de sport şi alte activități, dar scoatem partea de testare, deci rămane trecut prin boală şi vacciat pentru acces.

Realizator: Florin Cîţu a precizat că testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele școlare, la cerere de către DSP-ul din localitate sau într-o clinică agreată de părinte, iar școlarii care nu se testează vor continua cursurile online.

Premierul își dorește ca luni să fie aprobat în Guvern proiectul de lege privind testarea obligatorie pe cheltuială proprie a personalului nevaccinat din domeniul asistenței sociale, înainte de a fi trimis în procedură de urgență la Parlament.

(RS)


Etichete premiercnsumascacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live