Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Iulie 2020
Vizualizari: 206
Comentează add

Noi măsuri adoptate de Guvern în criza coronavirus.

Noi măsuri adoptate de Guvern în criza coronavirus

florin-lepadatu

Foto. gov.ro.

Guvernul a adoptat luni un proiect de lege care pune în acord cu decizia Curții Constituționale toate prevederile referitoare la carantinare, izolare și internare în situații deosebite de risc epidemiologic.

Reporter Petruța Obreja - "Proiectul de lege adoptat de Executiv, spunea secretarul de stat Raed Arafat, poate fi aplicat și altor situații de risc biologic sau epidemiologic nu numai pentru îmbolnăvirile cu COVID-19.

Sunt definiți mai mulți termeni printre care carantină, izolare, tratament, internarea pacientului, preciza Raed Arafat.

Raed Arafat:" Pentru carantina persoanelor sănătoase care sosesc în România din zone cu risc epidemiologic ridicat, aici decizia o ia Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar implementarea ei se face de către Ministerul Sănătății și instituțiile subordonate care dau dispozițiile de carantinare pentru persoanele care intră în România din diferite țări.

Există și posibilitatea instituirii unor măsuri prin ordin al comandantului acțiunii, care după asta se validează de Comitetul Național - aici vorbim de situațiile de urgență care necesită o reacție imediată."

Întrebat dacă pacienții asimptomatici vor putea sta acasă în condițiile noului proiect de lege, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că decizia va fi luată de medicul curant, de la caz la caz.

Nelu Tătaru: "Evaluarea fiecărui pacient, clinică, paraclinică, pe aparate şi sisteme, a unui medic curant, poate decide evoluția în timp a externării sau nu.

Suntem într-un moment în care fiecare pacient, chiar asimptomatic la început, poate dezvolta, din a doua până în a 10-a zi, simptomatologie."


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live