Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

29 Iulie 2019
Vizualizari: 371
Comentează add

Din cei 151 de mistreţi găsiţi morţi în ultima săptămână, un număr de 116 capete au fost confirmate ca fiind purtători ai virusului pestei porcine africane.

Noi focare de pestă porcină africană în judeţul Satu Mare

sergiu-podina

 Foto: Arhivă.

Virusul pestei porcine africane se răspândeşte tot mai mult în judeţul Satu Mare. Dacă în urmă cu aproape două săptămâni, boala a reapărut în 11 exploataţii non-profesionale din mai multe localităţi, la începutul acestei săptămâni au mai fost confirmate încă trei focare, mai exact două în localitatea Sărăuad şi altul în oraşul Tăşnad.

Probleme recoltate de către specialiştii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au fost trimise şi confirmate de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti.

Toate animalele identificate ca fiind bolnave au fost sacrificate, fiind respectate procedurile care se impun în astfel de situaţii. Specialiştii au delimitat o zonă de protecţie de 3Km şi o zonă de supraveghere de 10Km. Nici pe fondurile forestiere din judeţul Satu Mare situaţia nu se prezintă prea bine.

Potrivit DSVSA Satu Mare din cei 151 de mistreţi găsiţi morţi în ultima săptămână, un număr de 116 capete au fost confirmate ca fiind purtători ai virusului pestei porcine africane.

De asemenea, din cei 1.380 mistreţi împuşcaţi de către Asociaţiile de Vânătoare, un număr de 33 de mistreţi au fost confirmaţi ca pozitivi în fondurile de vânătoare de pe raza judeţului Satu Mare.


Etichete focareSatu Marepestă porcinăTășnadmistreți

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live