Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Noiembrie 2015
Vizualizari: 814
Comentează add

Începând de astăzi, 262 de angajați ai exploatărilor miniere aflate în curs de închidere din Valea Jiului au intrat în preaviz.

Noi disponibilizări în Valea Jiului

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea

Începând de astăzi, 262 de angajați ai exploatărilor miniere aflate în curs de închidere din Valea Jiului au intrat în preaviz și vor fi concediați peste o lună, în cea de-a doua etapă a unui program de reorganizare.

Concedierile colective de la exploatările miniere neviabile fac parte dintr-un program de reorganizare bine stabilit, pe care Societatea Națională pentru Închideri Mine valea Jiului a trebuit să îl respecte, chiar dacă a solicitat Comisiei Europene diminuarea numărului de disponibilizări.

În lipsa unui acord de la Bruxelles, minele care se închid trebuie să respecte cifrele inițiale, în această tranșă de concedieri fiind incluse 262 de persoane.

Aurel Anghel, directorul Societății Naționale pentru Închideri Mine Valea Jiului, a declarat că aceștia au intrat de astăzi în preaviz și vor primi până la 15 decembrie plățile compensatorii cuvenite, în valoare de aproximativ 37.000 de lei pentru fiecare.

Alți 225 de mineri au fost disponibilizați în aprilie, iar sindicaliștii sunt de părere că reducerea drastică a personalului va afecta și productivitatea muncii.

Laszlo Domokos, liderul sindicatului Huila, a precizat că planurile de închidere făcute în 2010 nu mai corespund cu realitatea, iar impactul social va resimțit din plin.


Etichete disponibilizări în Valea Jiuluiexploatări minieremineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live