Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2019
Vizualizari: 314
Comentează add

Directiva europeană privind serviciile de plată bancare, care a intrat de ieri în vigoare, stabileşte noi cerinţe de securitate, impunând condiţii mai stricte de autentificare.

Noi cerinţe de securitate pentru serviciile de plată bancare

radiojurnal

 Foto: pixabay.com.

Directiva europeană privind serviciile de plată bancare, care a intrat de ieri în vigoare, stabileşte noi cerinţe de securitate, impunând condiţii mai stricte de autentificare în cazul clienţilor.

Noile cerinţe aduc mai multă uşurinţă şi siguranţă pentru consumatori la plata bunurilor şi serviciilor online şi ajută la combaterea fraudei.

Plăţile pe internet şi în magazine se vor efectua în baza aplicării procedurii de autentificare strictă a clienţilor, cu anumite excepţii - plăţi de valoare mică sau plăţi recurente.

Un client va trebui să parcurgă paşi adiţionali pentru validarea/autorizarea plăţilor online şi în magazine, a transmis ING, într-un anunţ pentru utilizatori.

Pentru unele plăţi contactless la POS va fi necesar codul PIN.

Regulamentul european prevede ca, după fiecare cinci plăţi contactless consecutive de sub 100 de lei sau de 30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN.


Etichete banciplatasecuritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live