Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Mai 2022
Vizualizari: 568
Comentează add

Noaptea Muzeelor va fi marcată de peste 200 de evenimente culturale.

Noaptea Muzeelor va fi marcată de peste 200 de evenimente culturale

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă / facebook.com/noapteamuzeelor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Noaptea Muzeelor va fi marcată sâmbătă spre duminică în 39 de județe ale României cu peste 200 de evenimente culturale.

Doar în București vor fi deschise mai mult de 60 de obiective culturale și spații neconvenționale în cea mai amplă manifestare de gen post-pandemie.

Are detalii Alina Petrovici Matei: ” A-18-a ediție a Nopții Muzeelor va fi marcată în toate colțurile țării, în 87 de localități din 39 de județe, unde vor fi deschise pentru public mai bine de 210 spații culturale și neconvenționale cu activități diverse și interactive adaptate tuturor vârstelor și intereselor culturale. În București Noaptea Muzeelor înregistrează un record absolut de 64 de obiective culturale care vor fi deschise sâmbătă, majoritatea până târziu în noapte, spune managerul evenimentului, Dragoș Neamu. El și-a exprimat convingerea că numărul vizitatorilor va fi mai numeros decât în anii anteriori pandemiei tocmai pentru că a existat acest interval de așteptare foarte mare în care lumea a acumulat o poftă teribilă de evenimente. Dragoș Neamu a subliniat că este un fenomen care se manifestă în toată Europa, o creștere extraordinară a interesului pentru acțiunile și evenimentele culturale care nu are cum să nu se întâmple și în România. În sprijinul participanților la noaptea muzeelor STB va pune la dispoziție linia suplimentară de autobuze 362 Noaptea Muzeelor, care vor circula între orele 19:00-02:00 la interval de 30 de minute pe traseul Piața Unirii- Piața Presei.”

Detalii complete și actualizate despre organizarea generală și programul evenimentelor din 14 mai sunt disponibile pe pagina de internet noapteamuzeelor.org.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live