Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

17 Mai 2014
Vizualizari: 1184
Comentează add

Sâmbătă noapte, publicul va avea acces gratuit la evenimentele organizate cu ocazia "Nopţii Muzeelor". La eveniment participă peste 150 de instituţii culturale.

Noaptea albă a culturii în Bucureşti şi în ţară

mihaela-helmis

Foto: Arhivă

Peste 150 de muzee şi organizaţii de cultură din întreaga ţară vor participa anul acesta la cea de-a zecea ediţie a "Nopţii Muzeelor".

Sâmbătă noapte, publicul va avea acces gratuit la expoziţiile şi evenimentele organizate de instituţiile participante.  

Aflată la a X-a ediţie, cu circuite speciale la Bucureşti şi la Cluj, "Noaptea Muzeelor" mai aduce o premieră după cum spune Dragoş Neamu, preşedinte al reţelei naţionale a muzeelor. 

"În acest an în premieră vom propune un traseu similar cu cel din Bucureşti, externalizându-l sau exportându-l în Timişoara. Muzeele şi organizaţiile care participă la acest eveniment sunt principalii actori", a spus Dragoş Neamu.

Liturghierul lui Constantin Brâncoveanu la Muzeul Naţional de Artă al României, un cristal de 30 de kilograme la Muzeul Geologiei adus special din Brazilia, istoria vestimentaţiei româneşti în secolele XVII-XX, trei autospeciale de intervenţie la foc la Foişorul de Foc, Muzeul Pompierilor, Noaptepa Albă la Pensionatul Român de Fete, Şcoala Centrală de Fete din Bucureşti, şi o Istorie a secolului al XIX-lea, Jurnalele Reginei Maria la Arhivele Naţionale ar fi câteva dintre numeroasele tentaţii cu care "Noaptea Muzeelor" vă aşteaptă.


Etichete Noaptea MuzeelorBucureştiClujTimişoaraexpoziţiiaccesgratiscircuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live