Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

17 Aprilie 2013
Vizualizari: 1948
Comentează add

Nivelul Dunării a ajuns, miercuri, la mira port Corabia, la 602 centimetri, cu doi centimetri peste cota de pericol, fiind în uşoară creştere faţă de săptamâna trecută.

Nivelul Dunării, în creştere

laura-stoican-olt

Foto: Arhivă

Nivelul Dunarii a ajuns, miercurii, la mira port Corabia, la 602 centimetri, cu doi centimetri peste cota de pericol, fiind în uşoară creştere faţă de săptamâna trecută.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Alin Basasteanu, a spus ca si în urma cu doua saptamâni a mai fost depasita cota de pericol la Corabia, însa dupa aceea nivelul Dunarii a scazut sub 600 centimetri, iar de luni a început sa creasca din nou.

Basasteanu a precizat ca sunt în continuare suprafete de teren inundate, toate situate în lunca fluviului, respectiv 215 hectare de pasune din comuna Gârcov, 65 hectare de pasune din Corabia, 18 hectare de padure în Corabia si doua hectare teren intravilan, inclusiv doua gradini ale cetatenilor, în Gârcov.

Purtatorul de cuvânt al ISU Olt afirma ca gospodariile si populatia nu sunt în pericol.

Situatia de la Dunare este monitorizata permanent de ISU Olt, SGA Olt si comitetele locale pentru situatii de urgenta din Corabia si Gârcov.

Sunt supravegheate permanent nivelurile si debitele pe Dunare si lucrarile hidrotehnice cu rol de aparare împotriva inundatiilor.

În aceasta perioada, pe Dunare, în aval de Portile de Fier, este valabila o avertizare Cod Portocaliu, iar miercuri, hidrologii au prelungit avertizarea respectiva pâna saptamâna viitoare, pe 24 aprilie.

Pe raza judetelor Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman sunt prognozate cresteri ale debitelor si nivelurilor, cu depasiri ale Cotelor de aparare.


Etichete Ştiri Sud-VestinundaţiiDunărenivelcoteavertizareOltISUCorabia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live