Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

18 Decembrie 2012
Vizualizari: 4090
Comentează add

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori valabilă de miercuri de la ora 2 până joi la ora 20.00 pentru sud-estul ţării.

Ninsorile şi vremea rea ridică probleme în mai multe judeţe

paul-poterasi

Foto: Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori şi de intensificări ale vântului valabilă de miercuri ora 2 până joi la ora 20.00.

În intervalul menţionat, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60-70 km/h.

În aceste zone va ninge, cu precădere începând din după-amiaza zilei de miercuri, 19 decembrie, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

ANM mai precizează că în următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării.Ninsorile şi vremea rea ridică deja probleme

Ninsorile şi vremea rea ridică în continuare probleme în mai multe judeţe.

În Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui se circulă în condiţii de iarnă, în timp ce în Botoşani patru drumuri naţionale sunt închise şi acum.

"Circulaţia rutieră este întreruptă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale: DN 24C Ştefăneşti - Manoleasa - Rădăuţi Prut, DN 29 Botoşani - Săveni - Manoleasa, DN 29A Dorohoi - Dărăbani - Rădăuţi Prut şi DN 29D Botoşani - Truşeşti - Ştefăneşti. Toate aceste artere rutiere sunt pe raza judeţului Botoşani.

"De asemenea, din cauza condiţiilor nefavorabile, pe raza judeţului Iaşi avem un drum naţional cu circulaţie rutieră restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone.

"Este vorba de DN 24C Bivolari-Ştefăneşti", a declarat subcomisar Cătălin Bocai de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Român. 

În Botoşani, peste 100 de sate din 25 de comune sunt izolate, iar alte cinci nu sunt alimentate cu energie electrică.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Gina Poenaru, marţi vor fi deschise doar şcolile din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

Mai multe informaţii despre starea drumurilor puteţi afla de pe contul nostru de trafic RRATrafic.

Foto: Gina Poenaru.

Fetiţă în vârstă de 3 ani, salvată cu ATV-ul

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Gina Poenaru, o fetiţă, în vârstă de 3 ani, din comuna botoşăneană Drăguşeni, cu arsuri pe 15% din suprafaţa corporală, a fost salvată, luni seară, de către pompierii din Botoşani şi Mureş, după o misiune extrem de dificilă.

Din cauza drumului troienit şi condiţiilor dificile ce îngreunau misiunea de salvare, echipajele ISU au intervenit cu un ATV pe şenile şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple pe o distanţă de aproximativ 50 de km, pe aceeşi ruta ocolitoare, mai lungă cu 20 de km, pe care a fost adusă şi lehuza de la Săveni: Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi – Podeni – Vorniceni – Ştiubieni – Săveni.

Până la Ştiubieni, fetiţa a fost adusă cu ambulanţa, de unde a fost preluată cu ATV-ul şi transportată la autospeciala transport persoane şi victime multiple, care aştepta la Podeni.

În tot acest timp, a fost ţinută în braţe de mama ei şi supravegheată permanent de o asistentă medicală, doi paramedici şi 5 subofiţeri.

În prezent, micuţa se află sub supravegherea medicilor Spitalului de Pediatrie din municipiul Botoşani.


Etichete vremedrumuriSuceavaNeamţIaşiBacăuVasluienergie electrică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live