Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

16 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1047
Comentează add

Meteorologii au emis avertizări de ninsori abundente şi viscol începând din această seară până duminică seară.

Ninsorile revin în forţă

-

Arhivă Foto: Petruț Hîrțescu.

Ninsorile revin în forţă în acest sfârşit de săptămână, iar vremea se va răci accentuat în următoarele zile.

Meteorologii au emis avertizări de ninsori abundente şi viscol începând din această seară până duminică seară.

Sunt vizate mai multe judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala, unde vântul se va intensifica şi se va depune un strat de zăpadă consistent.

Dinu Mărăşoiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie: ”În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea şi Galaţi se anunţă un viscol mai puternic, cu viteze ale vântului la rafală de 70-80 km/oră.

”În judeţele Tulcea şi Constanţa aşteptăm ca viscolul să aibă intensitate maximă. Şi la Bucureşti viscolul începe la sfârşitul nopţii de sâmbătă spre duminică şi va continua să ningă pe tot parcursul zilei.”

Ministerul de Interne a anunţat că este pregătit să intervină în sprijinul autorităţilor locale cu aproximativ 22 de mii de pompieri, poliţişti şi jandarmi, care au la dispoziţie 5.000 de mijloace, acestea urmând să fie suplimentate dacă evoluţia vremii o va impune.

Ministrul Petre Tobă a dispus ca, în toate judeţele aflate sub avertizare meteo, să fie activate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, el a cerut ca populaţia să fie informată pentru a se putea evita situaţiile de pericol.

Petre Tobă: ”Important este să avem o informare permanentă către populaţie, nu numai Poliţia Rutieră, ci şi la nivel de populaţie, la nivel de localităţi, să fie informaţi pentru a putea să îşi ia propriile măsuri. Important este ca Poliţia Română să verifice, să monitorizeze modul de derulare a tuturor contractelor de deszăpezire. Operatorii economici care nu îşi respectă clauzele contractuale împotriva acestora să fie dispuse măsurile legale.”

La Bucureşti, primarul general interimar, Răzvan Sava, a cerut atenţie sporită la deszăpezirea trotuarelor, staţiilor, refugiilor şi a străzilor secundare.


Etichete ninsoriviscolmeteorologiministerul de interneComitete judeţene pentru situaţii de urgenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live