Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Superliga, etapa a 5-a: Petrolul Ploiesti – Rapid Sâmbătă, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Februarie 2022
Vizualizari: 2716
Comentează add

”La fel ca cei care cred că Pământul este plat, ei consideră în continuare că Super Liga există.”

”Nimeni nu vrea această Super Ligă”

florin-lepadatu

Foto UEFA

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, i-a comparat pe conducătorii cluburilor Real Madrid, Juventus Torino şi FC Barcelona, singurii care mai susţin proiectul Super Ligii europene, cu adepţii teoriei Pământului plat.

"Nu am nicio problemă cu ei. Însă, după ce m-au înjunghiat pe mine şi UEFA, cred că este de datoria lor să mă caute. La fel ca cei care cred că Pământul este plat, ei consideră în continuare că Super Liga există. În acelaşi timp, însă, ei au fost primii care s-au înscris pentru a juca în Liga Campionilor în acest sezon. Este puţin ciudat, dar dacă vor solicita o întâlnire, m-aş aşeza cu ei la masă. Nu este vorba de nimic personal, dar singurele lucruri pe care le auzim de la ei sunt procesele care au loc. Ei încearcă să facă presiune peste tot. Nimeni nu vrea această Super Ligă, cu excepţia celor care cred că în fotbal totul se rezumă la bani", a declarat Aleksander Ceferin într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche, conform Agerpres.

În luna aprilie a anului trecut, douăsprezece cluburi de top din fotbalul european au anunţat crearea unei Super Ligi europene închise.

În urma valului de critici venite din partea suporterilor, a federaţiilor şi ligilor lor naţionale, precum şi a responsabililor forului continental, nouă dintre aceste cluburi s-au retras din acest proiect, căruia i-au rămas fidele doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino.

Aleksander Ceferin a criticat, totodată, planul FIFA privind organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani, pe care îl consideră "un proiect populist, care ar distruge fotbalul".

"Sunt sigur că nu se va întâmpla, pentru că este un nonsens total. Un proiect populist, care ar distruge fotbalul şi care contravine tuturor principiilor sportului nostru, ale Jocurilor Olimpice. Este de necrezut că o organizaţie fotbalistică îşi propune ca jucătorii, care trebuie deja să suporte o încărcătură mult prea mare, să evolueze în fiecare vară la un turneu, timp de o lună. Nu ne putem imagina şi cât de mult ar putea canibaliza acest lucru fotbalul feminin. Împreună cu America de Sud, am anunţat clar că nu vom juca (la o Cupă Mondială bienală). Iar fără noi, nu ar fi cu adevărat o Cupă Mondială", a comentat preşedintele UEFA.


Etichete exclusiv onlineuefafotbal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live