Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

2 Iunie 2021
Vizualizari: 444
Comentează add

Primarul general al Capitalei speră ca problemele privind furnizarea apei calde din Bucureşti să se rezolve în aproximativ o săptămână.

Nicușor Dan speră ca problemele cu apa caldă să se rezolve într-o săptămână

atena-teognoste

Foto: Arhiva/ bucurestifm.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că speră ca problemele privind furnizarea apei calde din Bucureşti să se rezolve în aproximativ o săptămână.

Edilul a menţionat că acestea sunt cauzate de ELCEN - producătorul de energie termică - pentru că a decis să intre în revizie simultan cu două centrale.

Nicuşor Dan a menţionat că oprirea furnizării apei calde este semnificativă în sectoarele 4 şi 5.

Într-o conferinţă de presă organizată în această dimineaţă, primarul general a spus că ar dori ca Primăria să preia ELCEN, plătind statului, respectiv Ministerului Energiei, contravaloarea acesteia. Evaluările arată însă că ar fi vorba de o sumă de peste 1 miliard de lei, după cum a mai precizat Nicuşor Dan:


Nicușor Dan: Trebuie să găsim un mecanism financiar, astfel încât banii aceștia pe care nu-i avem acum să putem să-i ducem către viitor. Și un astfel de mecanism financiar poate să ne fie oferit fie de către Guvern, care să ne dea posibilitatea să ne împrumutăm, fie de către un acord cu o instituție financiară, care să ne permită să eșalonăm și să suporte, față de viitorii noștri creditori, care sunt creditorii actuali ai ELCEN-ului, să suporte această eșalonare.


O astfel de preluare a ELCEN-ului de către municipalitate ar opri pasarea răspunderii între producătorul de energie şi Termoenergetica, societatea Primăriei, a mai spus Nicuşor Dan.


Etichete apa caldabucurestinicusor danelcen(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live