Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2015
Vizualizari: 1230
Comentează add

Nepotul regelui Mihai, Nicolae, afirmă că această decizie este binevenită, întrucât poziţiile pe care le deţinea îi impuneau un mod de viaţă pe care l-a găsit dificil de acceptat.

Nicolae, nepotul Regelui Mihai: Retragerea titlurilor regale, binevenită

radiojurnal

Foto: facebook.com.

Nepotul regelui Mihai, Nicolae, căruia i-au fost restrase recent titlul de Principe şi dreptul de succesiune, afirmă într-un comunicat că îşi asumă această decizie şi o consideră binevenită, întrucât poziţiile pe care le deţinea îi impuneau un mod de viaţă pe care l-a găsit dificil de acceptat.

El precizează că decizia vine în urma unei perioade de reflecţie.

Nicolae de România a ţinut să mulţumească autorităţilor şi celor care i-au acordat încredere şi sprijin pentru proiectele pe care le-a desfăşurat şi spune că se va dedica în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile.

Regele Mihai i-a retras luni lui Nicolae titlul de "Principe al României" şi l-a exclus din linia de succesiune la Coroana României.

Deşi nu se precizează motivele care au stat la baza acestei decizii, în comunicatul dat astăzi publicităţii, Casa Regală subliniază că: "Societatea românească de după încheierea domniei şi vieţii Margaretei, Custodele Coroanei, va avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi".

În acelaşi document se mai arată că "Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a-şi folosi calităţile".

Principele Nicolae, fiul principesei Elena, s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de 'Principe al României' şi calificativul de "Alteţă Regală".

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în linia de succesiune la Coroana României.  


Etichete Majestatea Sa Regele MihaiCasa Regală a RomânieiNicolaesuccesiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live