Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

15 Mai 2022
Vizualizari: 322
Comentează add

Documentul propus de guvern prevede posibilitatea obținerii unui credit de maximum 75.000 lei, garantat în proporție de 80% de stat.

Nicolae Ciucă: Programul Family Start va fi aprobat de Guvern

iulia-gherman

  Nicolae Ciucă. Foto:gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a transmis astăzi, de Ziua Internațională a Familiei și Ziua Familiei Române, un mesaj în care își exprimă respectul pentru familiile din țara noastră și dă asigurări că guvernul le va asigura tot sprijinul de care au nevoie.
 
El a subliniat că executivul acordă o atenție specială familiilor vulnerabile aflate în situații de risc. În scurt timp va fi aprobat, în ședința de guvern, programul "Family Start".
 
Documentul propus de guvern prevede posibilitatea obținerii unui credit de maximum 75.000 lei, garantat în proporție de 80% de stat, banii fiind destinați persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care își întemeiază o familie și au venituri nete de până la 7.500 de lei pe lună.
 
Creditul poate fi folosit pentru plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, programul after school, pentru plata taxelor de studii universitare, inclusiv cele destinate doctoratului, pentru plata chiriei sau avansului necesar cumpărării unei locuințe, pentru achiziționarea de autoturisme de familie, organizarea nunții și a unui botez.
 
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va fi definitivat și planul de acțiune pentru instituirea la nivel național a programului "Garanția pentru copii", program finanțat cu fonduri europene menit să ajute minorii defavorizați și care conține inclusiv un capitolul dedicat măsurilor pentru copiii ucraineni ajunși în România.
 
Prim-ministrul anunță că Guvernul României lucrează, de asemenea, la un proiect de lege pentru prevenirea separării copilului de familie, dar și la implementarea programelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență.
 

Etichete Family StartguvernaprobareNicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live