Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

23 Octombrie 2019
Vizualizari: 8817
Comentează add

Militarii care au participat la misiuni externe de luptă ar putea beneficia de anumite drepturi, inclusiv de rentă viageră.

Nicolae Ciucă despre renta viageră pentru veteranii teatrelor de operaţii

radu-dobritoiu

Militarii care au participat la misiuni externe de luptă ar putea beneficia de anumite drepturi, inclusiv de o rentă viageră. Sunt prevederi cuprinse într-un proiect de lege propus de Asociaţia Veteranilor din Teatrele de Operaţii. Documentul este susţinut de Statul Major al Apărării. Radu Dobriţoiu a obţinut mai multe informaţii de la şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, despre ce conţine proiectul.

Nicolae Ciucă:

"Nu ca o chestiune care să creeze prea mult optimism sau entuziasm... Dar în momentul de faţă să stiţi că avem discuţii cu membrii asociaţiei pentru că noi considerăm că după atâţia ani de participare la misiuni în teatrele de operaţiii şi după foarte multe tururi de misiune la care unii militari să atingă cifra 7, 8, 9... Merită cu adevărat să fie consideraţi veterani şi în sensul acesta avem un proiect prin care sperăm să fie consideraţi veterani şi în sensul acesta avem un proiect pe care sperăm să îl aprobăm în Parlamentul României".

Radu Dobriţoiu: Ce va include acest proiect?

Nicolae Ciucă:

"În mare sunt elementele de recunoaştere a statutului, sunt elementele de scutire de impozit, o anumită solda lunară, un fel de rentă pe care militarii o primesc şi după ce ies la pensie sau trec în rezervă, sunt câteva chestiuni care în momentul de faţă sunt la nivelul de proiect şi ele urmează să fie concretizate".


Realizator: Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, mai spune că în acest fel, vor fi recunoscute meritele personalului armatei care a participat la acţiuni militare în afara ţării.


Etichete Exclusiv Radiogeneral Nicolae Ciucarenta viagera veteranibeneficii veterani teatre operatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live