Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Iulie 2022
Vizualizari: 1837
Comentează add

Metropola New York îşi învaţă locuitorii ce să facă în caz de atac nuclear.

New York-ul îşi învaţă locuitorii ce să facă în caz de atac nuclear

florin-lepadatu

    New York. Foto: wikipedia.org.

Primăria oraşului New York a lansat un scurt ghid ce conţine primele măsuri pe care locuitorii ar trebui să le ia în caz de atac nuclear, a cărui probabilitate este considerată ''foarte scăzută'' de autorităţile locale, transmite miercuri EFE.

Mai concret, oraşul recomandă trei paşi urgenţi care trebuie făcuţi imediat după un presupus atac nuclear: cetăţenii trebuie să se îndrepte către o clădire, să rămână în interior, departe de uşi şi ferestre şi să aştepte informaţii de la autorităţi. 

''Deşi probabilitatea ca un incident cu arme nucleare să aibă loc în oraş sau în apropierea oraşului New York este foarte scăzută, e important ca new-yorkezii să cunoască paşii de urmat pentru a fi în siguranţă'', potrivit Departamentului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă local, care a postat un comunicat în acest sens pe pagina sa de internet. 

Într-o înregistrare video de aproape un minut şi jumătate, care poate fi urmărită la adresa https://www.youtube.com/watch?v=N-5d7V4Sbqk, sunt explicate pe scurt cele trei măsuri principale propuse de autorităţile metropolitane. 

Protagonista înregistrării nu intră în detalii cu privire la cauzele incidentului nuclear, remarcă EFE, şi se limitează să spună: ''S-a produs un atac nuclear, nu mă întrebaţi cum şi nici de ce, important este că a avut loc un atac de proporţii''.

''Intră rapid (într-o clădire)'', spune femeia, care insistă că ''a rămâne în maşină nu este o opţiune'' plauzibilă.

Într-o clădire sau în casă, este important ''să stai departe de ferestre'', să dai jos toate hainele şi să te speli cu săpun - dacă atacul s-a produs tocmai când persoana se afla pe stradă - şi să nu ieşi afară, mai explică ea. 

În plus, se recomandă închiderea uşilor şi ferestrelor şi ca, dacă nu există posibilitatea adăpostirii într-o pivniţă, cea mai bună soluţie este ca persoana să stea cât mai în centrul clădirii, informează AGERPRES.

 

Etichete exclusiv onlineNew York

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live