Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

20 Februarie 2020
Vizualizari: 516
Comentează add

Mâncare expirată, preparată în condiţii improprii sau meniuri neadaptate stării bolnavilor, sunt câteva dintre problemele întâlnite pentru care au fost date amenzi.

Nereguli grave în alimentaţia pacienţilor din spitalele din Mehedinţi

mihai-badescu

Nereguli grave în alimentaţia pacienţilor din spitalele din Mehedinţi au fost descoperite de inspectorii de la protecţia consumatorilor în urma unui control făcut împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Mâncare expirată, preparată în condiţii improprii sau meniuri neadaptate stării bolnavilor, sunt câteva dintre problemele întâlnite pentru care au fost date amenzi de zeci de mii de lei. Corespondentul RRA, Mihai Bădescu, transmite:


Reporter: Comisarii de la protecția consumatorului spun că au găsit nereguli la prepararea, transportul și gramajul hranei la spitalul județean din Drobeta-Turnu Severin. Felix Manta, adjunctul CJPC Mehedinți.


Felix Manta: Transportul alimentelor se făcea cu vase improprii. Mâncarea ajungea la secţiile de pe raza spitalului judeţean prin subsolul insalubru al spitalului judeţean şi erau puse în pericol alimentele respective trecând prin acea zonă. Vasele în care erau transportate cantitatea de mâncare către bolnavi erau improprii, ruginite, cu smalţul sărit.


Reporter: Şi controlul declanșat de cei de la Direcția de Sănătate Publică a scos la iveală deficiențe la cel mai mare spital din Mehedinți. Miruna Constantin, director:


Miruna Constantin: Sunt deficienţe în ceea ce priveşte sala de operaţii Chirurgie Pediatrică, deoarece aceasta are o dimensiune care nu corespunde standardelor în vigoare şi care nu are, de exemplu, un spălător pentru medici propriu.


Reporter: Reprezentanţii unităţii sanitare spun că fac demersuri pentru remedierea neregulilor. Elena Bololoi, director medical:


Elena Bololoi: Din 19 ianuarie, pacienţilor hrana le este servită în caserole de unică folosinţă. Transportul este tot pe acelaşi traseu care este avizat şi de DSP şi urmărit de Serviciul de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale.


Reporter: O situaţie de neînchipuit în ceea ce privește mâncarea copiilor internaţi a fost descoperită la Orșova. Felix Manta:


Felix Manta: În timp ce medicii aveau în meniu unt, copii bolnavi din spitalul principal Orşova aveau în meniu margarină. Toţi ştim că normele spun clar că produsele vegetale nu au ce să caute în alimentaţia preşcolarilor şi şcolarilor.


Reporter: CJPC şi Direcţia de Sănătate au aplicat amenzi de 10 mii şi respectiv 30 de mii de lei la spitalul judeţean şi cinci mii de lei la spitalul din Orşova.


Etichete Nereguli gravealimentaţia pacienţilorspitalele din Mehedinţimancare expirata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live