Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

28 Noiembrie 2020
Vizualizari: 359
Comentează add

Nelu Tătaru: Sporul personalului de pe ambulanțe se va majora cu 25%

-

    

Executivul a dezbătut aseară, în cea de a doua ședință de guvern din această săptămână, mai multe proiecte care vizează, între altele, strategia de vaccinare anti-COVID, schema de ajutor de stat pentru Horeca, dar și mărirea sporului acordat celor de pe ambulanțe.
 
Premierul Ludovic Orban a anunțat totodată că 30 de consilii județene reclamă că nu mai au bani pentru plata angajaților de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
 
Reporter: Andrei Șerban - Premierul a mai spus că există și unele primării care nu le mai pot da persoanelor cu dizabilități indemnizațiile și salariile asistenților personali ai acestora. Ludovic Orban a spus că şi în acest caz este nevoie de o hotărâre de guvern.
 
Ludovic Orban: Va trebui să adoptăm o hotărâre de guvern, astfel încât să putem să fim siguri că alocăm niște bani, astfel încât toate aceste persoane, toți acești cetățeni să beneficieze de sumele cuvenite în conformitate cu prevederile legale.
 
Reporter: Şi ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat că sporul personalului de pe ambulanțe se va majora cu 25%.
 
Nelu Tătaru: Suntem pregătiți să avem şi o hotărâre de guvern și o ordonanță. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanțelor am preluat observațiile și acel spor de 25% pe care l-am de discutat și negociat cu Sindicatul Ambulanța se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau, şi voi avea un sport de 80%.
 
Reporter: Pe ordinea de zi a ședinței de ieri s-a mai aflat și strategia națională de vaccinare a populației împotriva SARS-CoV-2 și în prima lectură două scheme de ajutor de stat pentru firmele din agricultură și pentru cele din domeniul Horeca.
 
Realizator: Şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, va susține în această dimineață o conferință de presă cu privire la actele normative adoptate de Guvern.
 
(PH)
 

Etichete ministrul sănătățiiNelu Tătarusporambulanta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live