Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SMART BOX Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

6 Noiembrie 2020
Vizualizari: 544
Comentează add

Va fi extins în continuare numărul de paturi de terapie intensivă care sunt destinate bolnavilor cu COVID-19.

Nelu Tătaru: Sistemul sanitar rezistă, contează câte cazuri grave avem

cristina-dumitrescu

Sistemul de sănătate din România rezistă la 10.000 de cazuri noi pe zi, în funcţie de cât de multe dintre acestea sunt medii sau grave, susţine ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a dat asigurări că va fi extins în continuare numărul de paturi de terapie intensivă care sunt destinate bolnavilor cu COVID-19 şi că nu se pune problema ca medicii să trieze pacienţii în stare gravă.


Nelu Tătaru: Nu există criterii de selecţie a pacientului nici în viaţa medicală a unui profesionist, după cum nu există nici în prezenţa la Primirile Urgenţe. Acordăm activitate medicală şi asistenţă medicală oricărui pacient care se prezintă, în condiţiile în care, după cum aţi putut considera, noi extindem această capacitate de Terapie Intensivă. Evaluarea noastră ne arată că deciziile de extindere se vor face acolo unde este nevoie, dar în acelaşi timp creând şi centre de Terapie Intensivă cu un număr mai mare de paturi, pentru a putea grupa, să spunem, personalul de specialitate într-un anumit loc şi nu a-l dispersa în diferite zone. Avem un număr de paturi ATI de rezervă, pe care îl adaptăm, dar paturile de rezervă sunt atât pentru patologia COVID, cât şi non-COVID.


Etichete paturiaticoronavirusspitale(RS)nelu tataru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live