Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simina Botar

27 August 2016
Vizualizari: 920
Comentează add

Negocierile ruso-americane pe problema siriană au fost iniţiate de John Kerry în iulie, în timpul unei vizite la Moscova.

Negocieri ruso-americane pe problema siriană

simina-botar

John Kerry și Serghei Lavrov. Foto: Arhivă.

La Geneva - negocieri pe problema siriană între secretarul de stat al SUA, John Kerry şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Un oficial al Departamentului de Stat american, citat de Reuters, a spus că există speranţa ajungerii la o înţelegere, dar deocamdată mai sunt multe probleme care trebuie convenite.  

Negocierile ruso-americane pe problema siriană au fost iniţiate de John Kerry în iulie, în timpul unei vizite la Moscova.

Ele sunt menite să netezească asperităţile pentru a ajunge la o înţelegere de cooperare pentru lupta împotriva jihadiştilor aşa-zisului Stat Islamic din Siria.

Se speră că o asemenea înţelegere va duce la încetarea ostilităţilor dintre armata siriană şi grupările care i s-au alăturat, pe de o parte şi rebelii nejihadişti, care se opun preşedintelui Bashar al-Assad.

Următorul pas ar fi relansarea discuţiilor pentru o tranziţie politică în scopul încheierii conflictului sirian care durează deja de cinci ani.

Discuţiile de ieri de la Geneva au durat mult.

La un moment dat au fost întrerupte câteva ore, dar cei doi miniştri de externe au revenit la masa negocierilor.

La un moment dat li s-a alăturat Staffan de Mistura, emisarul special al ONU pentru Siria.

Negocierile au fost pregătite de delegaţii de experţi, în ultima săptămână, iar Reuters a observat astăzi că înalţi oficiali ai Consiliului Naţional de Securitate al SUA s-au alăturat, de asemenea discuţiilor.

Conform planurilor iniţiale, este vorba de schimb de informaţii, de intelligence.

Pentru coordonarea loviturilor aeriene împotriva forţelor aşa-znumitului Stat Islamic şi de determinarea forţelor aeriene siriene şă nu lovească grupurile de rebeli moderaţi.

John Kerry consideră ca acest plan este cea mai bună soluţie pentru limitarea luptelor din Siria care duc la valurile de refugiaţi pe care le cunoaştem.
 


Etichete Siriaproblema sirianănegocieri ruso-americaneJohn KerrySerghei Lavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live