Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

16 Februarie 2015

Astăzi este programată ultima rundă de negocieri pe tema noului contract colectiv de muncă al angajaţilor de la Complexul Energetic Oltenia.

Negocieri privind noul CCM la Complexul Energetic Oltenia

mihaela-enache

Foto: captură youtube.

Astăzi este programată ultima rundă de negocieri pe tema noului contract colectiv de muncă al angajaţilor de la Complexul Energetic Oltenia.

Actualul contract expiră în câteva zile, pe 19 februarie, iar în cazul în care nu se va ajunge la un acord între conducerea Companiei şi liderii sindicatelor, aceştia sunt decişi să declanşeze conflictul de muncă.

Ultimele săptămâni au fost marcate, de altfel, de proteste ale minerilor şi energeticienilor la Târgu Jiu, în fiecare zi de joi fiind programată pichetarea Prefecturii Gorj.

Oamenii critică în stradă conducerea companiei pentru situaţia financiară dificilă şi principala consecinţă a acesteia, intenţia de restructurare prin reducerea drepturilor salariale sau a numărului de angajaţi.

În cadrul discuţiilor pentru noul contract colectiv de muncă  sunt, în principal, trei puncte asupra cărora încă nu s-a ajuns la o înţelegere între conducerea Complexului şi reprezentanţii sindicatelor, legate de concediile sau alte beneficii - după cum a precizat pentru Agepres prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc.  

În urmă cu o săptămână, prim-ministrul Victor Ponta a lansat un apel la responsbilitate sindicatelor, cărora le-a atras atenţia că guvernul încearcă să salveze marile companii energetice pe bază de cărbune, în contextul în care finanţatorii internaţionali au cerut o restructurare masivă şi radicală a acestora.


Etichete contract colectiv de muncăCCMComplexul Energetic OltenianegocieriBlocul Naţional Sindicaldrepturi salariale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live