Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 266
Comentează add

Câteva sute de angajaţi au cerut un nou contract colectiv de muncă, ce le-ar permite majorări salariale.

Negocieri eşuate la Societatea de Transport Bucureşti

alex-lancuzov

  Autobuze STB. Foto: Agerpres.

Negocieri eşuate astăzi la Societatea de Transport Bucureşti (STB), unde câteva sute de angajaţi au cerut un nou contract colectiv de muncă, ce le-ar permite majorări salariale.
 
Oamenii au ameninţat că ar putea întrerupe activitatea lăsând astfel Capitala fără transport în comun de suprafaţă.
 
De cealaltă parte, conducerea STB spune că nu poate lua în discuţie nicio majorare salarială pentru cei aproape 10 mii de angajaţi, până ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu aprobă bugetul societăţii pentru anul în curs.
 
Directorul general STB, Adrian Criţ: Noi tragem să ne încadrăm în buget, iar negocierea CCM, în primul rând implică negocierea unor clauze. După aceea, după aprobarea bugetului, se poate discuta despre posibile majorări, dar nu la modul cum se pune problema în forţă, neluând în considerare faptul că orice majorare nefundamentată și care nu se încadrează în bugetul /.../ şi cheltuieli, poate să creeze mari probleme societăţii care oricum, are în în momentul de faţă, datorie la ANAF de circa 900 de milioane.
 
Reporter: Şi când se aprobă bugetul STB?
 
Adrian Criţ: Conform legii, noi suntem obligați în 45 de zile de la aprobarea Legii bugetului de stat, practic, pe 11 februarie ar fi data limită. Putem intra în negocieri începând cu data de 15 februarie.
 
Liderul sindicatului reprezentativ de la STB, Vasile Petrariu, care este în acelaşi timp consilier general PSD, a precizat pentru postul nostru de radio că protestul de astăzi nu afectează transportul în comun din Bucureşti, însă pentru programul de mâine, nu poate da asigurări că toate vehiculele STB vor ieşi pe traseu.
 

Etichete stbsocietatea de transport bucurestiprotestnegocieri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live