Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

22 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1310
Comentează add

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au dus la formarea de poduri de gheaţă pe majoritatea canalelor din Delta Dunării, ceea ce a dus la instaurarea unor restricţii.

Navigaţia în Delta Dunării, restricţionată de sloiurile de gheaţă

irinel-calin-tulcea

Foto: diacaf.com.

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au dus la formarea de poduri de gheaţă pe majoritatea canalelor din Delta Dunării şi, de aceea, au fost impuse unele restricţii pentru circulaţia ambarcaţiunilor.

Căpitănia Zonele Tulcea a transmis, încă de la mijlocul săptămânii, o atenţionare către toţi operatorii de transport naval din Delta Dunării ca ambarcaţiunile având corp de fibră de sticlă să fie transferate în locuri special amenajate pentru iernat.

Aşa se face că în ultimele două zile cursele navelor catamaran de la Navrom Delta către Sulina, Chilia Veche şi Sfântu Gheorghe au fost realizate de nave pasager de mare capacitate, chiar dacă numărul călătorilor a fost unul foarte mic, sub 50 pe fiecare traseu.

De mâine, însă, aceste curse ale navelor catamaran s-ar putea relua.

"Într-adevăr, Căpitania Zonală Tulcea ne-a transmis o atenţionare ca navele având corpul din fibră să fie retrase, să nu existe incidente şi evenimente. Este posibil, dacă temperatura apei creşte, ca, de mâine, să repunem în circulaţie navele noastre catamaran", a spus directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.

În aceste zile, potrivit Căpităniei Zonale Tulcea, au fost semnalate sloiuri de gheaţă doar pe canalele din Deltă, nu şi pe braţele Dunării, iar atenţionarea transmisă posesorilor de ambarcaţiuni având corpuri de fibră de sticlă a fost foarte utilă, nefiind semnalate evenimente navale. 


Etichete navigaţieDelta Dunăriitemperaturi scăzutesloiuri de gheaţărestricţiicăpitănia Tulceanavele catamarandirectorul Navrom DeltaNicolae Chichi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live