Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu

22 Septembrie 2017
Vizualizari: 1873
Comentează add

Nava şcoală a parcurs în cele patru luni 10.000 de mile marine, şi a făcut escale în 11 porturi din 9 ţări europene.

Nava şcoală "Mircea ce Bătrân" se reîntoarce în Portul Constanţa

mona-constantinescu

 Nava şcoală Mircea. Foto: navy.ro

După patru luni de marş pe mările şi oceanele lumii, nava şcoală "Bricul Mircea", se reîntoarce astăzi la Constanţa. Este considerat cel mai longeviv ambasador al României.

Nava şcoală a parcurs în cele patru luni 10.000 de mile marine, şi a făcut escale în 11 porturi din 9 ţări europene. Obiectivul principal al marşului a fost instruirea în domeniul navigaţiei şi practicii marinăreşti a viitorilor ofiţeri şi maiştri militari de marină, în prezent studenţi ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi elevi ai Şcolii militare de maiştri.

Cadeţii şi echipajul navei şcoală au reprezentat cu onoare România la două evenimente nautice de prestigiu: "Sail Den Helder 2017" în Portul Den Helder din Olanda, cu prilejul aniversării zilelor forţelor navale olandeze, şi competiţia nautică "The Tall Ships Races 2017", care s-a desfăşurat între porturile Halmstadt în Suedia şi Kotka şi Turku în Finlanda.

Totodată, echipajul navei a efectuat o vizită oficială la academiile navale din Olanda, Germania şi Polonia, Portugalia şi Spania, iar în timpul marşului de instrucţie, în premieră anul acesta, 110 cadeţi germani s-au instruit la bordul bricului "Mircea", alături de cadeţii români şi de alţi 8 cadeţi din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia. 


Etichete Nava şcoală MirceabriculSail Den Helder 2017Mircea navăbricpânze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live