Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

19 August 2022
Vizualizari: 268
Comentează add

Polițiștii de Frontieră fac verificări pentru a stabili cetățenia migranților salvați în cursul nopții trecute, în apropierea țărmului românesc al Mării Negre.

Navă cu zeci de emigranți, descoperită la 30 mile est de Vama Veche

sorin-cealera-constanta

Ambarcaţiune cu emigranţi interceptată de poliţiştii de frontieră români, în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, 19 august 2022. Foto: politiadefrontiera.ro

Realizator: Arina Petrovici Matei - Polițiștii de Frontieră fac verificări pentru a stabili cetățenia migranților salvați în cursul nopții trecute, în apropierea țărmului românesc al Mării Negre. 80 de persoane se aflau pe o ambarcațiune de lemn, fără mijloace de salvare la bord. Sorin Cealera vine cu detalii.

Reporter: Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat ambarcațiunea suspectă în jurul orei 1:00, la aproximativ 28 de mile marine est de localitatea Vama Veche, la frontiera maritimă, navigând dinspre apele internaționale spre țărmul României. Ambarcațiunea din lemn, având o lungime de 14 metri, era supraîncărcată și fără mijloace de salvare. Oamenii aflați la bord au transmis mesaje de ajutor și, imediat, autoritățile române au declanșat o acțiune de tip 'Search and Rescue', prin care au oferit sprijin și asistența ambarcațiunii aflate în pericol. Două nave ale Gărzii de Coastă, însoțite de o navă a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, au escortat barca suspectă spre Portul Constanța, unde, cele peste 80 de persoane aflate la bord, printre care femei și copii, au fost debarcate în siguranță. 

Andrei Ene, inspector principal de poliție, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă: Așa cum în trecut au fost persoane arestate preventiv sau condamnate pentru trafic de migranți, dar și migranți cărora li s-a acordat o formă de protecție de către statul român, urmează și în acest sens să vedem exact care este situația lor punctuală. La acest moment este devreme să discutăm despre naționalitatea lor sau despre eventualii traficanți, dar în acest moment se fac verificări și urmează să stabilim cu exactitate toate persoanele și implicarea acestora în fiecare manevră pe care au făcut-o până pe teritoriul românesc.

Reporter: Cercetările sunt în desfășurare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Etichete (ii)emigrantivama vechepescador

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live